luni, noiembrie 23, 2009

NU & DA


Din totdeauna lumea a facut exces de cuvinte monosilabice, mai simplu, mai lejer, mai comod, imprimand astfel o lipsa de interes total... dar toti le folosim, nu suntem nici cei mai comozi si chiar uneori vrem sa dam dovada de interes, doar ca ne lovim de "da" si "nu" intr`o masura in care fara sa vrem devenim enervanti:)
Raspundem cu "da" ori de kte ori chiar vrem ceva sau pur si simplu confirmam o intrebare...
Raspundem cu "nu" ori de kte ori vrem sa evitam o discutie in contradictoriu, e scurt si la obiect...
Cuvinte seci care dor la un moment dat, poate chiar tot timpul, fara sa ne dam seama , facem ce facem si dam de o afirmatie...adoram afirmatiile ne dau siguranta necesara cel putin in momentul respectiv, maxim zilei respective..in schimb detestam cand cineva are "tupeul" de a ne spune "nu", cert este k si noi la randul nostru ranim fara sa vrem persoanele cu acest cuvant monosilabic si iar sec.
Urasc cuvinetele monosilabice, as da o lege prin kre sa fie eliminate din vocabularul limbii romane:))
Cam atat, voi incerca pe viitor sa nu mai raspund atat de sec si simplu si lejer si deranjant, poate dak as si exemplifica alegerea facuta: " da asa am sa fac" , " nu ca este prea departe" ...parca suna totusi altfel... sau poate ptr a scapa de conversatii idioate preferam monosilabismul.... Trist!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu